- Professor dr med Christian A Drevon
Hans forskningsområde omfatter fettsyrer, lipoproteiner og fettløselige vitaminer i forhold til hjerte-kar sykdommer, kreft, overvekt og beinskjørhet. Han har en meget aktiv forskningsgruppe, har publisert ca 500 artikler (hvorav halvparten er i internasjonal velkjente tidsskrifter), veiledet 65 hovedfags/master studenter og 24 stipendiater frem til doktorgrad. Forskningsgruppen er med i flere store EU-prosjekter.
- Professor dr philos Rune Blomhoff
Hans forskningsområde omfatter vitamin A og antioksidanter i forhold til embryonal utvikling, kreft og inflammatoriske sykdommer. Han har en meget aktiv forskningsgruppe og har publisert mer enn 200 artikler i internasjonale velansette tidsskrift, i tillegg til flere fagbøker.
- Professor dr philos Bjørn S Skålhegg
Hans forskningsområde omfatter intracellulær signaloverføring i immunceller via protein kinaser. Han har dessuten stor innsikt i protein- og karbohydratstoffskiftet ut fra en ernæringsmessig synsvinkel. Han har publisert mer enn 60 artikler i internasjonale velansette tidsskrift.
- Professor dr med Per Ole Iversen
Hans forskningsområde omfatter klinisk ernæring og haematologi (læren om blodsykdommer) med mer enn 100 artikler publisert i internasjonalt anerkjente tidsskrift.
- Professor dr philos Arild C Rustan
Han er ansatt ved Avdeling for farmasøytisk biovitenskap, Farmasøytisk institutt, Universitetet i Oslo. Forskningsgruppen hans arbeider med insulinresistens i skjelettmuskelceller, herunder insulinstimulert glukoseomsetning og signalsystemer, fettsyremetabolisme og effekter av kontraktil aktivitet.
- Professor dr philos Jørgen Jensen
Han er ansatt ved Norges Idrettshøskole (NIH) og har meget stor forskningsaktivitet vedrørende stoffskiftet i muskel med spesiell vekt på effect av insulin.
- Forsker dr philos Harald Carlsen
Harald er ansatt ved avdeling for ernæringsvitenskap, institutt for medisinske basalfag, universitetet i Oslo. Han har bl.a. bygget opp modeller og kompetanse om bruk av transgene mus til forskning på næringsstoffer. Interesseområde er ernæring og genregulering i forbindelse med sykdom.
- Professor dr philos Jan Ø Moskaug
Jan Øyvind er ansatt ved Avdeling for biokjemi, Institutt for medisinske basalfag, Universitetet i Oslo. Hans forskningsområde omfatter cellebiologi og molekylær biologi i relasjon til vitaminers og antioksidanters virkning. Han har publisert mer enn 30 artikler i internasjonale velansette tidsskrift.
- Klinisk ernæringsfysiolog cand scient Ane C. Westerberg
Hun er ansatt ved Adeling for ernæringsvitenskap, Institutt for medisinske basalfag, Universitetet i Oslo. Hun har tidligere jobbet på Akershus Universitetssykehus barneavdeling og leder nå en stor undersøkelse om ernæring hos premature barn.
- Klinisk ernæringsfysiolog cand scient Ingrid MF Gjelstad
Hun er ansatt som stipendiat ved Adeling for ernæringsvitenskap, Institutt for medisinske basalfag, Universitetet i Oslo. Ingrid arbeider med effekter av kosthold på utvikling av metabolsk syndrom.
- Førsteamanuensis dr scient Truls Raastad
Truls er ansatt ved Norges idrettshøgskole, Seksjon for Fysisk Prestasjonsevne. Hans forskningsfelt omfatter fysiologisk adaptasjon til trening og spesielt til styrketrening. Truls er utdannet ernæringsfysiolog og er ansvarlig for ernæringsutdanningen ved idrettshøgskolen. Han har publisert mer enn 25 artikler, veiledet 10 hovedfagsstudenter og etablert et sterkt nordisk forskingssamarbeid innen styrketrening og restitusjon.
- Forsker dr philos Thomas E Gundersen
Thomas er daglig leder i analyseselskapet
Vitas AS som gjør titusenvis av næringsstoffanalyser i biologiske prøver i Norge og for internasjonale oppdragsgivere. Hans spesialkompetanse er måling av og målemetoder for fett- og vannløselige vitaminer, retinoider, karotenoider, antioksidanter, thioler m.fl. fra matvarer og annet biologisk materiale.
- Thomas Drevon
Han er DBGs datakyndige person med omfattende innsikt i informasjonsteknologi og biologi (cand real med ornitologi og datafag).
- Fredrik Drevon
Han har hovedfag i litteraturvitenskap, er DBGs språkkonsulent og bidrar med original vinkling i feltet som omfatter mat, helse og kultur.